Film Önerisi | American History X (Geçmisin Gölgesinde) - Film Önerileri - Dizi Önerileri | Filmlemek

En Son

2/09/2019

Film Önerisi | American History X (Geçmisin Gölgesinde)

American History X (1998)

İmdb Puanı       : 8.5/10
Benim Puanım : 9/10

Ana teması ırkçılık olan bu yapım zamanında siyahlar ile beyazlar arasında yaşanan kavgayı ele almıştır. Zamanında bir çok ödüle aday olmuş fakat alamamıştır. İmdb'nin Top 250 listesinde 32.Sıradadır. 

Film 1990 yıllarda Venice Beach'ta yaşayan Derek Vinyard(Edward Norton)'ın hayatını anlatmaktadır. Babası siyahi uyuşturucu satıcısı tarafından öldürülen Derek neonazi olur. Babasının da daha önceden olan etkileri yüzünden ırkçı olan Derek kısa sürede neonazilerin etkili isimlerinden biri olmuştur. Bir gece yarısı siyahilerin Derek'in arabasını çalmaya çalışmasının üzerine Derek hiç acımadan siyahilerin birini kapıda birini ise yaraladıktan sonra yakalayıp öldürür. Fakat 1 kişi kaçmayı başarır. Silah seslerinden sonra olay yerine gelen polisler Derek'i tutuklayıp 3 yıl hapise atarlar. O sırada evde olup bu olaylardan etkilenen kardeşi Danny(Edward Furlong) abisi hapisteyken kendisi de neonazi olur ve ırkçılığa başlar. Bu sırada hapiste düşünceleri değişen Derek çıktığında kardeşinin aynı şeyleri yaşamasını istemediği için çok çaba sarf eder. Film izlerken etkisinde kalacağınız bir yapım.

Geçmişin gölgesinde hikayesi


Film Suç,Drama kategorilerinde yayınlandı ve yayınlandığı sene sinema sektöründe çok ses uyandırdı. Filmin çekici senaryosu sayesinde izlerken baya etkisinde kalıyorsunuz. İzlemenizi şiddetle öneriyorum.

Fragman 

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder