Dizi Önerisi | The Walking Dead - Film Önerileri - Dizi Önerileri | Filmlemek

En Son

2/04/2019

Dizi Önerisi | The Walking Dead

The Walking Dead

Son zamanlarda izlenmeleri düşsede ilk 5 sezon boyunca sizi ekrana bağlayacak bir dizi The Walking Dead Fakat 5.sezondan sonra aynı şeyleri söyleyemeyeceğim. Ayrıca son zamanlarda izleyenlerin azalmasının sebebi dizinin her türlü siteden kaldırılmış olması. Bir çok siteye telif atmış durumdalar. Bir nevi kendi ayaklarına kendileri sıktılar.

Dizimiz klasik zombi filmleri gibi bir salgın sonrası genellikle Rick karakterinin başından geçenleri anlatmakta. Polis memuru olan Rick Grimes bir olay sırasında yaralanır ve hastahaneye kaldırılır. Komada yatan Rick uzun aradan sonra uyanır. Hastahaneden dışarı çıktığında şehrin terk edildiğini görür ve ailesini aramak için yola koyulur fakat sıkıntı şudur ki etraf zombi kaynamaktadır. Şehirde kimse yoktur sağlıklı olanların hepsi şehri terketmiş ve nüfusu az olan yerlere dağılmışlardır. Ailesini uzun süre arayan Rick ailesini bulur fakat karsının en yakın arkadaşı ile ilişkisi olduğunu öğrenir. Bu sırada bir koloni kuran Rick sürekli arkadaşları ile hayatta kalmaya çalışacaktır. Fakat dünya genelinde üretim durduğu için her şey sınırlıdır. Bu yüzden insanlar gruplanmış ve hayatta kalan diğer insanlarla yardımlaşmak yerine sürekli bir birlerini yağmalamaktadırlar. Rick ve ekibinin diğer gruplara karşı hayatta kalma çabasını izliyoruz.


ilk 5 sezonu söylediğim gibi tek solukta bitirmek isteyeceksiniz. 6. sezonda yavaş yavaş sıkılmaya başlayacaksınız. 7 den sonra konular o kadar çok uzatılıyor ki yaklaşık 2-3 bölümde bir konunun sonuna geliyorlar ve buda can sıkıyor. Fakat bir çok zombi dizisinden veya filminden daha ayrıntılı ve daha mantıklı bir senaryo ile karşımızdalar. 

Sezon sayısı : 9 (Daha devam etmekte)
Bölüm sayısı : 131
Ortalama dakika : 45,29
Imdb Puanı : 8,4/10
Benim Puanım : 7/10

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder